Heeft het repareren van een TV nog zin? Bij 75% van de reparatieverzoeken via ons  [Stappenplan voor TV-Reparatie] kunnen wij overgaan tot repareren van uw TV.
Als we een toestel repareren geven we 1 jaar garantie op de reparatie. Dit kunnen we doen omdat klachten vrijwel nooit terugkeren na een reparatie door ons.  

Dit is de meest gestelde vraag die we krijgen en daarom heb ik dit artikel geschreven

Storingen die binnen de twee jaar na aanschaf aan uw televisie voorkomen kunt u meestal eenvoudig laten herstellen onder de garantie regeling van de leverancier van uw toestel.
Maar als uw televisie na 2 jaar defect raakt en geen fabrieksgarantie meer heeft, komt de vraag om de hoek kijken:

  • Is mijn televisie toestel technische gezien nog te repareren.
  • Is mijn televisie toestel economisch gezien nog te repareren.
  • Wat kost de reparatie aan mijn TV

Is mijn toestel technische gezien nog te repareren?

De meest televisies die we aangeboden krijgen kunnen we herstellen omdat we vooraf een filter toepassen en kijken of herstel mogelijk is, dit filter voorkomt voor 90% dat we voor niets langst komen.

Voor de eerste filtering is het niet nodig om het toestel fysiek door ons te laten bekijken.
Als we een modelnummer en klachtomschrijving hebben kunnen we meestal vooraf bepalen of de televisie voor reparatie in aanmerking kan komen. Dit kunnen we omdat veel klachten vaker voorkomen en we beschikken over een database met veel voorkomend klachten en oplossingen.

De formule is dus:  modelnummer +  klachtomschrijving   + database = reparatiemogelijkheid, waar de variabele factor een juiste interpretatie van de klachtomschrijving is.


Is mijn toestel economisch gezien nog te repareren?

Veel verkopers roepen al snel dat een defect TV toestel niet te repareren is echter is dat meestal niet waar. (verkopers willen meestal liever een nieuwe TV aan u verkopen)
Ook is er een beeld bij de consument ontstaan dat apparaten niet zo lang meer mee kan gaan.
Dit is meestal ook niet waar: TV’s van de bekende merken zijn meestal prima te repareren en ook nog voor een redelijke prijs. (bron: consumenten bond)
Wij repareren veel TV’s en weten welke modelnummers een beperkte levensverwachting hebben, we informeren u dan.

Omdat veel storingen bekend zijn zal een goede reparateur bij reparatie ook bekijken of er onderdelen uit voorzorg vervangen moeten worden (het toestel is dan toch al open en het is een kleine moeite)
Wij repareren veel TV toestellen met een leeftijd van 4 tot 10 jaar en hebben de ervaring dat deze toestellen nog jaren blijven spelen.
Een nieuwe aankoop wordt zo uitgesteld waardoor u geld bespaart en ook nog een kleine bijdrage aan  het milieu levert.


Wat kost een gemiddelde TV reparatie?

Met wat praktijkvoorbeelden zal ik een indicatie geven wat een TV reparatie kost.

Heeft u b.v. een Philips TV van 5 tot 10 jaar oud de tv doet niet en is geheel dood (ook geen stby lampje), dan zij de kosten voor herstel meestal 125 of 135 euro all-in en wordt het toestel direct bij u aan huis gerepareerd.

Heeft u een Samsung TV van 5 tot 10 jaar oud en is het beeld flets, kleuren vaag, verkeerde kleuren, kleuren lopen door elkaar of wit beeld, dan zijn de kosten voor herstel meestal 125-135 euro all-in en wordt het toestel direct bij u aan huis gerepareerd.

Bij LCD TV’s  is in 80% van de gevallen  een reparatie mogelijk  onder de 150 euro all in.
Bij LED TV’s  50% 100-150 euro, 25% 150-200 euro en 25% valt hoger uit.

Hopelijk weet u nu wat meer en kunt u uw keuze maken: TV repareren of een nieuwe TV kopen

Stappenplan voor TV-Reparatie

Albert Hagen